Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.fresh32.eu so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno trgovino www.fresh32.eu upravlja podjetje:

Fresh 32 d.o.o.
Ljubljanska cesta 12f
1236 Trzin, Slovenija
Matična številka: 8531978000
ID za DDV: 8531978000
TRR: SI56 1010 0005 8083 789 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino www.fresh32.eu in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij

Fresh 32 d.o.o. se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo,
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku, v kolikor je na zalogi)
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini www.fresh32.eu ažurirajo in spreminjajo.

Cene in ponudbe artiklov so časovno omejene, s potekom časa pa si Fresh 32 d.o.o. pridržuje pravico, ponudbo podaljšati, spremeniti ceno ali ponudbo umakniti.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med spletno trgovino www.fresh32.eu in kupcem je v spletni trgovini www.fresh32.eu sklenjena v trenutku, ko www.fresh32.eu kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksni in veljajo tako za spletno trgovino www.fresh32.eu, kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku www.fresh32.eu.

Rok dostave

Izdelki so odposlani iz skladišča v 2-3 delovnih dneh od dneva naročila, v kolikor so na zalogi. Kurirska služba rabi za dostavo 1-2 delovne dni v območju znotraj Republike Slovenije. V primeru, da izdelka ni na zalogi, spletna trgovina www.fresh32.eu obvesti kupca o prvi možni dostavi.

Načini plačila

Spletna trgovina www.fresh32.eu omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po povzetju: Plačilo opravite neposredno pri GLS kurirju ob prevzemu paketa.
 • Plačilo s kreditnimi karticami: Sprejemamo Mastercard, Visa, Diners, in Maestro preko spletne plačilnega ponudnika Mollie.
 • Plačilo preko sistema PayPal: Na koncu postopka naročanja ste preusmerjeni neposredno v PayPal sistem, kjer boste lahko opravili plačilo.

Stroški dostave

Za nas dostavlja kurirska služba GLS. Cena pošiljanja s plačilom po predračunu, s kreditnimi karticami ali preko sistema PayPal znaša 3,90 €. Za nakupe nad 50,00 € je poštnina brezplačna.

Izdelki so odposlani iz skladišča v 2-3 delovnih dneh, v kolikor so na zalogi. Če izdelka ni na zalogi spletna trgovina www.fresh32.eu kupca obvestil in mu sporočil dobavljiv rok izdelka.

Izdelke dostavljamo na področju Republike Slovenije.

Izdaja računa

Račun stranka prejme na navedeni elektronski naslov, po opravljenem plačilu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Cene

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo www.fresh32.eu kupcu omogočil odstop od nakupa.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Kode oz. kod za popust ni možno menjati za gotovino.

Koda za popust

Koda za popust prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine www.fresh32.eu in je časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v našem e-obveščevalcu ali drugih medijih, v kolikor so kode aktivne.

V primeru, da kupec izkoristi kodo za popust, a naročilo s koriščeno kodo kasneje sam prekliče po lastni volji, do nove ugodnosti z naslova te kode ni več upravičen.

Koda za popust je enkratna koda, kar pomeni, da jo lahko uporabite le enkrat. Kombinacija različnih oblik ugodnosti (koda za popust, promocijska koda in bonus) znotraj istega naročila ni mogoča.

Uporaba kode za popust

Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

 • Izberite izdelek, ki ga želite kupiti in ga dajte v košarico.
 • Pri zaključku nakupa na blagajni v okence KODA ZA POPUST vpišete kodo za popust in kliknete gumb POTRDI.
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Postopek nakupa

Izbira izdelka: Na spletni strani www.fresh32.eu izberite izdelek s številom izdelkov. Izbrani izdelek se vam prestavi v košarico. Z nakupom lahko nadaljujete, z istim postopkom izbire izdelka oz. izdelkov, lahko pa nakup zaključite.

Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: Na spletni strani www.fresh32.eu se v zgornjem desnem kotu nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na število izdelkov in izbrati 0 . Tako bo izbrani izdelek odstranjen iz košarice.

Zaključek nakupa: Za dokončanje naročila morate izpolniti označena polja.

 • Naslov za dostavo: Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, e-mail naslov, naslov, kraj, poštno številko in telefonsko številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka.
 • Način plačila: Izbirate lahko med plačilom po povzetju ali plačilom s kreditno kartico ali plačilom preko platforme Paypal.
 • Nadaljevanje naročila: S klikom na gumb ODDAJ NAROČILO se pomaknete na naslednji korak naročila.
 • Dodatna ponudba: Na spletni strani se vam prikaže dodatna ponudba, katero lahko preskočite in tako zaključite nakup, v kolikor pa bi izdelek kupili, se ta s klikom na gumb KUPI avtomatsko doda k vašemu naročilu.
 • Pregled naročila: Če je bilo naročilo uspešno oddano, se vam izpiše Hvala, naročilo bomo poslali na spodnji naslov.

Potrditev naročila

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Spletna trgovina www.fresh32.eu naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave lahko www.fresh32.eu pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Izdelki prikazani na spletni strani www.fresh32.eu so na zalogi. V primeru, da izdelka ni na zalogi, bo www.fresh32.eu kupca o tem obvestil in mu sporočil dobavljiv rok izdelka. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči www.fresh32.eu, ki bo izdelek odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale izdelke iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral.

Odprema naročila

Spletna trgovina www.fresh32.eu v dogovorjenem roku izdelke pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti preko obrazca ali po e-mailu na naslov info@fresh32.eu. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja.

Pravica potrošnika do odstopa od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh po prevzemu izdelkov podjetju na elektronski naslov info@fresh32.eu ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema izdelkov.

Poleg vrnjenega izdelka v originalni, neodprti in nepoškodovani embalaži, je potrebno, da stranka, ki odstopa od pogodbe navede še razloge za vrnitev izdelka z namenom pridobitve povratne informacije za izboljšanje potrošniške storitve.

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov Fresh 32 d.o.o., Dunajska cesta 177, 1000 Ljubljana. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek poštnina vračila izdelkov.

Vrnjenih pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Vrnjeni paketi, poslani z odkupnino bodo zavrnjeni.

Potrošnik mora izdelek vrniti prodajalcu neodprt, nepoškodovan, nerabljen in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik izdelkov ne sme uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti izdelkov, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja izdelkov.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek.

Stvarna napaka

Stvarna napaka je kadar:

 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo,
 • izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • izdelek nima lastnosti, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • je prodajalec izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec mora spletno trgovino www.fresh32.eu o morebitni stvarni napaki, skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in hkrati omogočiti pregled artikla.

Odgovornost za stvarne napake

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Dostava

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk na območju Slovenije je dostavna služba GLS, vendar si Fresh 32 d.o.o. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Varnost

Spletna trgovina www.fresh32.eu uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil ter plačil. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške/strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov.

Omejitev odgovornosti

Spletna trgovina www.fresh32.eu se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da www.fresh32.eu včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih strani ali pride do napake. V takem primeru bo www.fresh32.eu kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega izdelka.

Prav tako ima www.fresh32.eu možnost odstopa od pogodbe le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitna napaka se šteje napaka v bistvenih lastnostih izdelka in vse zmote, ki se po običajih v trgovini ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih www.fresh32.eu v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Uporabnik mora sam zagotoviti ustrezno zaščitno opremo za dostop do spletne strani.

Pritožbe in spori

Podjetje Fresh 32 d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Fresh 32 d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@fresh32.eu. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Spletna trgovina www.fresh32.eu bo v 5 delovnih dneh potrdila, da je prejela pritožbo, sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnavala in ga vseskozi obveščala o poteku postopka.

Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si www.fresh32.eu prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi www.fresh32.eu ne priznava drugih izvajalcev izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnih za reševanje potrošniških sporov, razen spodaj navedene platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS), katero lahko potrošnik uporabi v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Fresh 32 d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Republike Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na omenjeno platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.